Over ons

Iron Queen – Ilona Wijmans

Ilona wijmans is een vrouw van 29 jaar, geboren op 11 oktober 1990 te Rotterdam. Ze is al van jongs af aan zeer sportief, zo is ze op 5-jarige leeftijd al begonnen met tae-kwon-do. De interesse voor vechtsporten is ontstaan door haar vader, zo ging ze altijd met hem mee als hij ging sporten en op een dag zei ze ‘’papa, ik wil ook meedoen, mag dat?’’. En daar stond ze dan als 5-jarige op de mat.

Al gauw bleek ze te beschikken over een groot vechtershart en het nodige talent, ze stond na korte tijd al op de wedstrijdmat. Op 6-jarige leeftijd zat ze bij het wedstrijd selectieteam en won ze de ene na de andere wedstrijd. Ze nam elke week weer prijzen mee naar huis. Toen heeft ze ook nog een tijdje meegedaan aan wedstrijden bij de jongens om zo een extra uitdaging te zoeken en ookal verklaarde iedereen haar voor gek ook daar werd ze eerste. Rond haar 12e/13e jaar zag zij voor het eerst kickboksen en was op slag verliefd op de sport. In het begin mocht zij het nog niet van haar ouders maar na heel lang zeuren kwamen zij met een voorstel ‘’ 5 dagen in de week alleen boksen bij een boksschool en de andere 2 dagen je huiswerk maken ookal was het af dan maakte ik het nog maar een keer en nog een keer’’.

De familie had nooit verwacht dat ze dit zou volhouden, zo liepen er weddenschappen in de familie hoe lang ze dit zou volhouden. Na precies een jaar zei ze ‘’ papa mama het is nu precies 1 jaar geleden ik mag nu gaan kickboksen, vanaf dat moment is het heel hard gegaan. Ze was 14 bijna 15 jaar toen ze begon met kickboksen. Na ongeveer 2 weken trainen vocht ze al haar eerste wedstrijd. Vanaf haar 16e mocht ze eindelijk naar de nieuwelingenklasse, tevens ging zij in deze periode ook naar atheneum 4 en werd de combinatie wel veel zwaarder. Op haar 18e vocht ze haar eerste A-klasse wedstrijd. Helaas haalde ze haar atheneum niet in 1 keer en zakte zei op 1 tiende punt, maar het jaar erop slaagde ze alsnog voor haar examen.

Zo heeft zij, door haar mentaliteit en discipline die zij door de jaren heen heeft opgebouwd, zichzelf niet alleen naar de top gevochten maar tegelijk ook het gevecht tegen overgewicht overwonnen. Ze woog altijd 25-30 kilo zwaarder dan dat ze momenteel weegt. Dit was ook haar motivatie om zich hier meer in te verdiepen, om meer mensen te helpen. Nadat zij haar atheneum-diploma had gehaald kreeg ze haar eerste kans op een wereldtitel. Dit was iets waar zij al vanaf haar 5e jaar van droomde en ze zei altijd dat ze dat ooit zou worden, alleen in welke sport wist ze nog niet. Ze behaalde op 13 april 2013 haar eerste wereldtitel. Nu is ze 5-voudig Wereld-, Europees en Nederlands kampioen. Naast haar sport is haar passie het begeleiden van andere mensen (dit kan zijn voor een wedstrijd of om af te vallen, lifestylecoaching, beter in je vel te zitten, een betere gezondheid te creëren).

Enthousiast geworden?

Sponsor Ilona

Ilona is momenteel op zoek naar sponsoren die haar helpen haar doelen te bereiken. Wordt lid van de club van 100 en ontvang voor een minimale sponsorbijdrage van 100 euro een t-shirt, een persoonlijke training en vermelding op de website van Ilona!